Föräldraröster

”Att ha sina barn på ett föräldrakooperativ kostar lite mer i fråga om tid och engagemang, men det får man tillbaka flera gånger om: en trygg, lugn och familjär förskola där vi har direkt insyn i verksamheten ger hela familjen högre livskvalitet. Det är klart att man inte storler varje gång man ska göra sin städinsats, men efter två år på en annan förskola med ständiga personalbyten, vet jag att trygga, glada barn och sinnesfrid är så mycket värt!”

Josefin Cejie, förälder

”Som förälder till barn i ett föräldrakoperativ får man en del utmaningar och mycket roligt. Jag är ansvarig för fixargruppen som träffas en helg per termin då vi efter personalens önskemål utför fix och ombyggnationer i lokalerna samt trädgårdsysslor utomhus. Denna dag brukar vara mycket trevlig, det är kul att hinna prata med de andra föräldrarna lite mer och göra fint för våra barn. Som medlem i ett föräldrakoperativ har man ett ansvar att bidra med tid och arbete i verksamheten, något som kanske inte passar alla men i utbyte får man väldigt fina och nyttiga upplevelser/utbyten till andra barn och deras föräldrar.

Ur ett samhällsperspektiv kan jag varmt rekommendera detta, då vår familj anser det viktigt att andra vuxna känner våra barn i närområdet där vi bor.”

Magnus Wennman, stolt pappa till tre Karusellare

”Som förälder på ett kooperativ och dessutom styrelsemedlem, får man stor inblick i verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv. Jag upplever att det innebär en tvåriktad väg att ingå i ett föräldrakooperativ, eftersom man både får och bidrar med ett ökat engagemang genom att delta aktivt på olika sätt. Nu är ju min son på väg att sluta sin tid på Karusellen snart och gå vidare i skolsystemet till 6-årsverksamheten… och jag känner en enorm tacksamhet över att han har fått möta sina första lärande år just här. Och att jag har fått vara med och förstå vad han är med och, men också aktivt bidra både genom praktiskt arbete och med själ och hjärta inblandat för verksamhetens bästa. Har svårt att tänka mig att jag kommer att bli så insläppt i skolan, men hoppas kan man ju!”

Åsa Hemborg, förälder