En dag på Karusellen

7:30 Förskolan öppnar. Barn och föräldrar kommer till Karusellen. Vi välkomnar barnen ute på gården och vinkar hejdå till föräldern. Både Erövrare, Upptäckare och Utforskare leker tillsammans den första stunden på morgonen.

8.30 Barngrupperna delas upp. Utforskarna går över till sin gård för att starta dagen tillsammans där och Erövrarna och Upptäckarna stannar kvar och fortsätter leka.

9.00 Klockan nio börjar vi arbeta! Barnen utforskar temat som gäller för terminen. Temat kan leda in barnen på många olika spår och sidoprojekt. Barnen skapar, dansar, experimenterar, dramatiserar, diskuterar, löser uppgifter, konstruerar och bygger i sina grupper. Barnen använder sig av demokratiska omröstningar för att lösa eventuella problem.

11:00 Vid elva är det lunch på Karusellen. Rummen fylls av spännande dofter, maten är smakrik, njutningsfull och vackert upplagd. Maten är lagad av vår kock och är i möjligaste mån ekologisk.

Efter lunch har alla barn vila. En del barn sover, vi lyssnar på sagor  eller har högläsning.

12:00-13:30 Efter vilan fortsätter vi en stund i ett lugnare tempo, en del barn sover vidare. Barnen leker, spelar spel, bygger och konstruerar. Barnen skapar i olika material så som ull, lera, färg, tyg och trä.

13:30-14:30 Mellanmål serveras, barnen kan välja när de vill äta för att inte behöva avbryta sin lek.

Efter mellanmålet fortsätter barnen att leka, spela, teckna, lyssna på musik, skapa, cykla, bygga och utforska inne eller utomhus.

16:45 Förskolan Karusellen stänger.